Minolta DImage Scan Multi SCSI-Reviews
Old 10-15-2012   #1
venchka
Registered User
 
venchka's Avatar
 
venchka is offline
Join Date: Apr 2006
Age: 74
Posts: 6,211
Cool Minolta DImage Scan Multi SCSI-Reviews

Owners/Former owners of the Minolta DImage Scan Multi SCSI 135/120 scanner:
What can you tell me about this antique relic scanner? The good. The bad. The ugly.
The first BAD is trying to figure out if I can install a SCSI card in my equally ancient Dell 530MP running Windows XP.
Will the Minolta software run on XP? Or will I have to bite the bullet and purchase Vuescan?
Thanks for your input.
Standing by.

Wayne
__________________
Wayne
Deep in the darkest heart of the East Texas Rain forest.
Quote:
"Leave me alone, I know what I'm doing" Kimi Raikkonen
My Gallery
My Blog-Reborn
FlickrMyBookTwitSpaceFace
  Reply With Quote

Old 10-15-2012   #2
ferider
Registered User
 
ferider's Avatar
 
ferider is offline
Join Date: May 2005
Posts: 11,249
I still use it with Vuescan, mostly for medium format B+W, Wayne (use a Nikon scanner for 35mm).

A nice reliable scanner. No ICE. Half the resolution for medium format than for 35mm. Nice medium format negative holder.

I have an auto-slide feeder and once used it to scan around a thousand mounted slides in batch.

Roland.
  Reply With Quote

Old 10-16-2012   #3
wblynch
Registered User
 
wblynch is offline
Join Date: Jan 2009
Location: Southern California
Posts: 640
If you install the Minolta software using the code from a Muitl-II you will get double the resolution for 120 scans (same as the Multi-II).

It runs on XP no problem but you must have the newest aspi driver from Adaptecc.

The slide feeder sounds like a great attachment.
  Reply With Quote

Old 10-16-2012   #4
venchka
Registered User
 
venchka's Avatar
 
venchka is offline
Join Date: Apr 2006
Age: 74
Posts: 6,211
Thanks! Pondering.

Wayne
__________________
Wayne
Deep in the darkest heart of the East Texas Rain forest.
Quote:
"Leave me alone, I know what I'm doing" Kimi Raikkonen
My Gallery
My Blog-Reborn
FlickrMyBookTwitSpaceFace
  Reply With Quote

Old 10-16-2012   #5
Jerry Thirsty
Registered User
 
Jerry Thirsty is offline
Join Date: Oct 2007
Posts: 50
Quote:
Originally Posted by wblynch View Post
If you install the Minolta software using the code from a Muitl-II you will get double the resolution for 120 scans (same as the Multi-II)
Could you clarify? IIRC, the Multi and the Multi-II have the same optical resolution (1128 ppi for medium format). Pretty sure the II only interpolates higher MF resolutions.
  Reply With Quote

Old 10-19-2012   #6
wblynch
Registered User
 
wblynch is offline
Join Date: Jan 2009
Location: Southern California
Posts: 640
I'm sure it goes to 2,000+ once registered as a Multi-II.

Mine is packed away. I should install it again and run a couple of samples.
  Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 06:09.


vBulletin skin developed by: eXtremepixels
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.

All content on this site is Copyright Protected and owned by its respective owner. You may link to content on this site but you may not reproduce any of it in whole or part without written consent from its owner.