Go Back   Rangefinderforum.com > Cameras / Gear / Photography > Classic Film RangeFinders & Other Classics > SLRs - the unRF

SLRs - the unRF For those of you who must talk about SLRs, if only to confirm they are not RF.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes

N/F80 lens issue???
Old 05-16-2019   #1
Gerry M
Gerry
 
Gerry M is offline
Join Date: May 2005
Location: Medford, Oregon, U. S.
Posts: 904
N/F80 lens issue???

I just got a Nikkor 50/1.8 AF non-D lens. It works properly on my F100, N8008S (manual aperture), D7000 and D700. On my N80, the FEE message shows up and it can't be used in any mode. What is strange is my AFD and (one G) lenses work normally on the N80. I have double checked that the aperture ring is locked on 22, cleaned the body and lens contacts. From what I have tried, it seems that both the body and lens are OK. What have I missed? Any help is appreciated.
__________________
Flickr
  Reply With Quote

Old 05-16-2019   #2
p.giannakis
Pan Giannakis
 
p.giannakis's Avatar
 
p.giannakis is offline
Join Date: Jul 2008
Location: Stafford - UK
Posts: 2,285
I have been in a similar situation to you with a non-d 50 which will work in all Nikon cameras I had except the F5. I sold it and got another one - I am not sure what causes it.
__________________
Regards,
Pan


The Monochrome Archives
Instagram



  Reply With Quote

Old 05-17-2019   #3
sepiareverb
genius and moron
 
sepiareverb's Avatar
 
sepiareverb is offline
Join Date: Feb 2007
Location: St Johnsbury VT
Posts: 8,278
N80 does not play nice with lots of lenses.
__________________
-Bob
  Reply With Quote

Old 05-17-2019   #4
CharlesDAMorgan
Registered User
 
CharlesDAMorgan is offline
Join Date: Apr 2018
Location: South East UK
Posts: 719
Yep - I can't get my F80 to work with any of my manual Ai/s lenses.
__________________
Film amateur with a few rangefinders - Leica III, M2/M3, Werra 3 and Zeiss Super Ikonta 534/16 medium format.

Apart from that have a Rolleiflex 3.5F, the odd Minolta XD7, Hasselblad 500cm, a Topcon Super D and an Intrepid 5x4 large format (not the half of it but I am clearing them out, honest).

I do all my own black and white developing at home.
  Reply With Quote

Old 05-17-2019   #5
Gerry M
Gerry
 
Gerry M is offline
Join Date: May 2005
Location: Medford, Oregon, U. S.
Posts: 904
Strangely enough, it works just fine with my cheap Yongnuo 40/2.8. I guess they are mated now. Thanks to all for your input.
__________________
Flickr
  Reply With Quote

Old 05-17-2019   #6
Austintatious
Registered User
 
Austintatious's Avatar
 
Austintatious is offline
Join Date: Nov 2005
Location: Shadow of Pikes Peak, USA
Posts: 409
This may be of some help to you:

https://www.mir.com.my/rb/photograph...f80/index1.htm
__________________
My gallery

RF's : Bessa-R ,FED II, Olympus 35RC , Kiev 4AM,Argus C-3
Other :Minolta XD-11, Minolta SRT102, Pentax Spotmatic ,Nikon N80, Yashica-Mat 124G, Rolleicord Va
Digital :Nikon D7100, Sony NEX 6, Panasonic LX-5
  Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 15:28.


vBulletin skin developed by: eXtremepixels
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.

All content on this site is Copyright Protected and owned by its respective owner. You may link to content on this site but you may not reproduce any of it in whole or part without written consent from its owner.