Kodak ProImage issues
Old 1 Week Ago   #1
Lughmatic
Registered User
 
Lughmatic's Avatar
 
Lughmatic is offline
Join Date: Oct 2014
Posts: 19
Kodak ProImage issues

Hello all,


While developing a Kodak Proimage roll, in a tank of three ( also in the tank a Gold 200 and a Fuji S200 with no issues...) Fresh chemicals, well stored film unitl its use... I've found weird greenish/yellowish stains in the center of each frame. It's in almost all frames and no "in between" the images. (Images where these stains are not present have nothing in common, light , exposure, position in the roll....)





Second example:









Any Idea about what happened here?



Thanks in advance RFF!


P.D: Sorry for my paint skills...
__________________
Technika IV 5x7 + Hassel 501CM + M6
  Reply With Quote

Old 1 Week Ago   #2
Huss
Registered User
 
Huss is offline
Join Date: Sep 2014
Location: Venice, CA
Posts: 7,505
Did u use the same camera for each roll? Looks like a light leak.
  Reply With Quote

Old 1 Week Ago   #3
Lughmatic
Registered User
 
Lughmatic's Avatar
 
Lughmatic is offline
Join Date: Oct 2014
Posts: 19
Quote:
Originally Posted by Huss View Post
Did u use the same camera for each roll? Looks like a light leak.

Thanks Huss, you were in the right direction...
It was a light "leak" but not in the camera... but in my "light table"


I'm using my XT1 for scanning. I put an opal sheet over a tablet with a total white screen and maximum bright and haver never an issue.... but seems Proimage is too thin or have a different behaviour with the projected light and causes this reflections.


An image to compare before and after :





What I've done is to take some gaffer tape and make 2 "rails" to slide the strip, and , in the middel, a piece of cardboard cutted with the shape of a frame (with some free space around) This way it's blocking all possible reflections and actually works!!


Hope it helps someone




Thank you all!
__________________
Technika IV 5x7 + Hassel 501CM + M6
  Reply With Quote

Old 1 Week Ago   #4
Huss
Registered User
 
Huss is offline
Join Date: Sep 2014
Location: Venice, CA
Posts: 7,505
Good to know! I scan ProImage 100 either with the Nikon ES-2 film holder or a Lomo Digitiliza holder on an LED light pad and have not had issues.
  Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 00:23.


vBulletin skin developed by: eXtremepixels
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.

All content on this site is Copyright Protected and owned by its respective owner. You may link to content on this site but you may not reproduce any of it in whole or part without written consent from its owner.